Kategori: Bil, motor
Nu erbjuds grön el från Jämtkraft till alla Volkswagen Transportbilars elbilskunder
Nu erbjuds grön el från Jämtkraft till alla Volkswagen Transportbilars elbilskunder

Energibolaget Jämtkraft och Volkswagen accelererar sitt samarbete och erbjuder nu även köpare av eldrivna transportbilar ett elavtal med 100% förnybar el där tre års laddning av bilen ingår i köpet. Under 2019 inledde Jämtkraft och Volkswagen ett samarbete. Syftet var att tillsammans driva på utveckling av ett fossilfritt samhälle och elektrifierade transporter. Samarbetet har bland annat inneburit att alla köpare av en laddbar Volkswagen personbil erbjuds ett elavtal med 100% förnybar el, där fri hemmaladdning av bilen ingår. För att ytterligare accelerera utvecklingen siktar parterna nu in sig på nyttobilssektorn och introducerar ett motsvarande erbjudande till alla köpare av en eldriven Volkswagen transportbil. Volkswagen Transportbilar säljer de eldrivna modellerna e-Caddy, e-Transporter och e-Crafter och med dessa bilar kommer nu ett erbjudande för hållbar laddning av bilen och elförsörjning av företag eller hushåll som äger eller nyttjar fordonen. Under de kommande fem åren investerar Volkswagen-koncernen över 700 miljarder kronor på elektrifiering, hybriddrivlinor och digital teknik. Volkswagen ställer höga krav på hela produktionskedjan ur ett hållbarhetsperspektiv och vill även försäkra sig om att bilarna laddas och drivs på ett så klimatneutralt sätt som möjligt. — Vi är väldigt glada att tillsammans med Jämtkraft kunna göra det lättare för våra kunder inom transportbilssektorn att driva sin verksamhet ännu mer hållbart. Vi hoppas såklart att detta erbjudande får ännu fler att välja en eldriven transportbil och dessutom ladda den och sin verksamhet med hållbar el, säger Helmut Löb, märkeschef på Volkswagen Transportbilar. — Som ett innovativt energibolag kan och ska Jämtkraft vara en drivande part i omställningen till en mer hållbar värld. Elektrifieringen av transportsektorn är en av flera viktiga delar i detta och vi är stolta och glada att tillsammans med Volkswagen Transportbilar nu även kunna göra det enklare för företag och privatpersoner med transportbilar att vara en del av omställningen, säger Erik Brandsma, VD Jämtkraft.

Limegrönt i garaget när kunderna får bestämma
Limegrönt i garaget när kunderna får bestämma

Organisera i garaget med effektiv garageinredning Sätt färg på garaget i vintern. Nu lanserar Verktygsboden ytterligare en kulör på de populära garaginredningarna. Verktygsbodens garageinredning från PELA Tools fanns tidigare i två färgsättningar – röd och grå. Tidigt i våras öppnade Verktygsboden upp för en Facebook-omröstning i val av ytterligare en ny färg i sortimentet. Men vilken färg vann då? Färgen som röstades fram var den färgstarka, limegröna färgen. Anledningen många tävlande uppgav till valet av färg var att bilen då skulle matcha bilen som redan stod hemma, i garaget. Tusentals tävlande deltog i omröstningen. – Många av våra kunder vill matcha bilens färg med färgen i inredningen, för en effektfull effekt. Sen känner många också att färgen på ett roligt sätt bryter av mot annan garageinredning som traditionellt ofta är svart, röd eller grå. I produktutveckling tillsammans med våra kunder och följare har vi därmed tagit fram en ny, banbrytande kulör att inreda med, säger Lars Edwardsson på Verktygsboden. Garageinredningen från PELA Tools är en av Verktygsbodens storsäljare och tar ett helhetsgrepp på dina förvaringsbehov. Med en snygg design och mängder av praktiska skåp, lådor, utrymmen och en stadig verktygsbänk, blir garaget en ännu trevligare plats att vistas i. Fakta: Garageinredning – finns i färgerna röd, grå och limegrön – PELA Tools Komplett garageinredning med verktygsvagn i grön- och svartlackerat utförande. Skåp av helsvetsad konstruktion som enkelt monteras ihop till en stabil modul. Mängd praktiska skåp, lådor och utrymmen för förvaring och upphängning av dina verktyg med tillbehör till garaget. Medföljande bänkskiva av rostfritt stål ger dig en både tålig, snygg och framförallt välkomnande arbetsyta. Modulen innehåller dessutom en verktygsvagn på hjul som vid behov enkelt kan rullas fram närmare arbetsområdet, samtidigt stuvas undan till sin plats när mer utrymme krävs. Medföljande verktygstavlor är kompatibla med PELA's sortiment av verktygskrokar och tillbehör. Högskåpet kan placeras valfri sida av inredningen.

Bilentusiast – utan utrymme hemma? Lyft bilarna till nya höjder.
Bilentusiast – utan utrymme hemma? Lyft bilarna till nya höjder.

Lyft bilintresset till nya höjder med fyrpelar-parkeringslyft Begränsat utrymme hemma är ofta en orsak till varför många bilentusiaster upplever att de inte kan uppfylla sina drömmar. Men vem har sagt att man måste bygga ut på bredden, när man kan lyfta bilarna till nya höjder? Många bilentusiaster skulle gärna vilja expandera sitt fritidsintresse med att lägga till och meka med fler bilar hemma, men begränsat med utrymme kan vara orsaken till att man inte kan ge större utbredning till bilintresset. För att ge fler bilentusiaster större utrymme till att meka hemma så erbjuder Verktygsboden därför en dubbel parkeringslyft, som erbjuder plats för fyra bilar istället för två, till sina kunder. – En stor fördel är att parkeringslyften blir smalare och erbjuder en mer yteffektiv lösning, jämfört med att ha två parkeringslyftar, eftersom man då sparar fyra pelare i mitten. På så vis sparar vår parkeringslyft – med fyra pelare, för fyra bilar – mycket plats, för bilentusiasten och bilsamlaren, säger Lars Edwardsson på <a href="http://verktygsboden.se">Verktygsboden</a>.  Fakta: Parkeringslyft, fyrpelare, för 4 bilar, PELA Tools Dubbel parkeringslyft som sparar plats och gör det möjligt att få in fyra bilar på en begränsad yta. Lyften är smalare och billigare jämfört med att ställa två vanliga parkeringslyftar bredvid varandra. Droppkar och stoppklossar ingår när du köper din lyft. Kräver lossningshjälp vid leverans med truck eller dyl.